Råd for kjøp av hund

Valpoghund

Valp og hund, Ulviksbakke er en hjemmeside for deg som drømmer om hund og for deg som har hund.

 

Hjemmesiden er i starfasen og ikke ferdig.

Njira

vår herlige Cockerpoo

Ulviksbakke oppdrett.

Vi har vurdert oppdrett i over femten år og nå har vi bestemt oss for endelig å starte med valper til høsten 2014, alt etter løpetid. Vi har etter tunge avveininger bestemt oss for kontrollert avl av blandingshund; Cockerpoo

Der er mor Engelsk Cockerspaniel (med stamtavle) og far Mellompuddel (med stamtavle)

Vår tispe, Njira, følger samme helseprogram som rasehund (Hd-rntg, øyenlysning, patellatest, helsesjekk og vaksineprogram) og valper vil komme med samme kontrakt og krav som ved rasehund.

  • Om oss
  • valpekurs
  • Problemer med adferd
  • Valg av hund
  • Råd fra dyrlegen
  • Hund og helse
  • Rehabilitering

Ulviksbakken

Valp og hund

Velkommen til et godt liv med hund

Hjertelig velkomen til Catherine og Erik (Bakke) Ulvik sin nye hjemmeside om hund.

Vårt hjerte ligger i å skape et godt hundeliv for hund og eier. Til daglig driver vi en liten dyreklinikk som vi eier sammen, ute i ett lite koselig hvitt hus i hagen. Erik er veterinær og jeg er utdannet lærer, men er nå dyrepleier og hundeinstruktør. I tillegg utdanner jeg meg innen rehab på hund.

 

Min mann og jeg har vært lidenskapelig opptatt av hund hele livet og har holdt på med hund i over tyve år gjennom egne hunder og andres hunder. Etter ti åt med små barn og travle liv, er vi nå kommet dit at vi ønsker å jobbe mer direkte med hund ved siden av vårt daglige virke. I tillegg til kursing og rehab, starter vi nå oppdrett.

Vii ønsker å tilby hjelp til dere som strever med å få hunden til å fungere slik dere ønsker i familien og vi ønsker å tilby velfungerende hunder som de fleste familier kan få til med litt veiledning. Det viser seg at mange av våre kunder ønsker hjelp med dette og vi tror derfor det er mange andre som også ønsker hjelp. Mange ønsker seg en liten hund som kan fungere i en normal hverdag og ta del i familien som ett fungerende "familiemedlem". Dette mener vi å funnet i Cockerpoo, som nå er blitt vår favoritt. Mer info finner du under valp og avl.

Vi håper vår kompetanse kan hjelpe deg på veien, slik at du/ dere kan få ett godt liv med hund. Det er utrolig trivelig å han en hund i livet og mange opplever det svært berikende. Derfor må vi få til ett godt liv for vår hund i dagens samfunn. Velkommen til oss!

Cockapoo må klippes og må derfor øve seg på dette helt fra de er valp.

Hvordan velge hund

Hvordan skal man gå frem for å finne rett hund som passer for oss?

 

Det er mange ting man skal tenke på når man leter etter en hund. Der er desverre noen feller å gå i og den største er å ikke gjøre grundig forarbeid før man ser på valp.

Vi ser stadig kunder som får "sjokk" når det går opp for dem hvilket arbeid som kreves når den lille søte valpen kommer i hus og ser hva akkurat den rasen krever. Det gjelder både stell, sykdom og adferd.

 

Mange trenger veiledning i forhold til hvilken rase og hund de skal velge til seg selv og sin familie. De fleste hunder fremstilles som barnevennlig i reklamen og man får ikke nødvendigvis nyansert informasjon av oppdretter, selv om mange oppdrettere er flinke. Dersom hunden skal bli barnevennlig må de som håndterer den til daglig, trene hunden til å bli barnevenlig.

 

Valpekurs

Nå er endelig valpen i hus, men hva gjør vi nå? MÅ vi på kurs?

Når dere endelig har fått den etterlengtede valpen i hus, er det mange ting å tenke på. Dette er en fase som er utrolig viktig, det er nå vi har den gyldne muligheten for å "bygge" en god hund.

Jeg vil si at alle må gå valpekurs selv om man har hatt hund før, man har ikke hatt akkurat denne hunden før. Valpen trenger å stimuleres etter hvordan akkurat dette individet er og da er det lurt å få hjelp til å se hvordan akkurat din valp er i utviklingen. Dette kan variere alt etter rase og hvlken jobb oppdretteren har lagt i valpekullet før du fikk valpen.

Du får ikke tilbake denne tiden der hunden er så lett å prege.

 

Klikk her for info om valpekurs